Stabiele en betrouwbare inkomsten voor goede doelen

Stabiele inkomsten op basis van éénmalige donaties

Meer en meer donateurs doen éénmalige donaties om hun favoriete goede doelen te steunen (in plaats van periodieke giften). Zoals in de grafiek te zien is, meer dan 2/3 van alle donoren geeft tegenwoordig liever via éénmalige donaties aan goede doelen.

Deze veranderende voorkeuren van donateurs doen de vraag rijzen: hoe kan je als goed doel in een situatie van éénmalige donatie toch stabiele inkomsten genereren? Dit is precies waarmee het Toekomstfonds wil helpen: wij investeren de donaties van donateurs in de aandelenmarkt en maken elk jaar rendement op de donaties over aan jullie als goede doelen.

Toekomstfonds: de gift die blijft geven

Het investeren van donaties en het jaarlijks overmaken van rendement naar jullie als goede doelen is een heel duurzame manier van geven: zelfs wanneer een donateur een éénmalige donatie maakt, krijgen jullie als goed doel elk jaar financiering op basis van die ene donatie, jaar in jaar uit.

En, als bonus, na verloop van tijd leidt dit tot veel meer geld voor jullie goede doel dan bij een éénmalige schenking!

Schrijf je goede doel hieronder in voor het ToekomstFonds, zodat donateurs gemakkelijk een bedrag kunnen investeren om jullie goede doel te steunen!

Voordelen voor goede doelen

Stabiele inkomsten

Een stabiele, betrouwbare bron van inkomsten voor goede doelen.

Nieuwe donateurs

Goede doelen steunen via het ToekomstFonds is een geweldige optie voor mensen die liever éénmalige giften doen. Via ons krijgen goede doelen de kans om een relatie op te bouwen met deze nieuwe en groeiende groep donateurs.

Nalatenissen regelen

ToekomstFonds biedt donateurs een heel duurzame manier om hun geld na te laten aan goede doelen.

megaphone

Gratis extra aandacht

Elk goed doel krijgt een eigen pagina op de ToekomstFonds site. Dit is gratis extra aandacht goede doelen!

Veelgestelde vragen

Zijn er kosten aan verbonden om ons in te schrijven?

Nee, er zijn geen kosten aan verbonden voor goede doelen om zich in te schrijven voor het ToekomstFonds. En het is slechts 20 minuten werk.

Hoe dekken jullie de kosten van het platform?

We gebruiken 10% van het rendement op de donaties die we voor donateurs beleggen om het ToekomstFonds te runnen. Dit is met opzet een % van het rendement, en niet van de donatie zelf, zodat wij alleen geld krijgen als de goede doelen dat ook krijgen!

Zijn er ook beleggingen ook in ‘slechte sectoren’, zoals wapens en gokken?

Nee, de investeringen gebeuren in een ethisch, duurzaam en maatschappelijk betrokken beleggingsfonds. Dit betekent dat er niet belegd wordt in ‘slechte sectoren’, zoals wapens en gokken, en dat ethische, duurzame en maatschappelijk betrokken ondernemingen meer steun krijgen dan andere.

Hoe zorgen jullie ervoor dat het ToekomstFonds een bonafide donatieplatform is?

De Nederlandse organisatie voor de certificering van goede doelen (CBF) heeft een pagina die uitlegt waar je als donateur op moet letten als je via donatieplatformen geeft aan goede doelen.

Het ToekomstFonds houdt zich aan de aanbevelingen van het CBF:

  • Stichting ToekomstFonds is een geregistreerde non-profit organisatie
  • We publiceren elk jaar een jaarverslag en een volledig overzicht van onze financiën
  • Een onafhankelijke kascommissie audit onze financiën
  • Als het ToekomstFonds ooit ophoudt te bestaan, worden alle geïnvesteerde bedragen overgemaakt aan de goede doelen waarvoor ze geïnvesteerd zijn

Goede doelen waarmee we samenwerken

We gaan het ToekomstFonds in 2021 lanceren. Wanneer we dat doen, geven we hier een overzicht van de goede doelen waarmee we samenwerken.