Wie zit er achter het Toekomstfonds? Is het Toekomstfonds een CBF-gecertificeerd goed doel?

De organisatie achter het Toekomstfonds is de Goede Toekomst stichting. Wij zijn momenteel bezig met het aanvragen van een CBF-certificering. Je kunt hier meer lezen over onze organisatie.

Wie werkt er in jullie organisatie?

De mensen die bij het Toekomstfonds werken staan beschreven op de site van de Goede Toekomst stichting.

Is het Toekomstfonds al van start gegaan? Zijn er al donaties gedaan?

We zijn nog bezig het Toekomstfonds op te richten. Donaties zijn nog niet mogelijk via de website. Echter, een paar donateurs (wijzelf en onze vrienden en familie) hebben al enkele donaties gedaan om het Toekomstfonds een vliegende start te geven. De eerste van deze donaties werden gedaan in maart 2020 en ze maakten allemaal gebruik van de optie om de donatie te beleggen in de aandelenmarkt als geheel. De eerste aandelen voor het Toekomstfonds zijn op 27 maart 2020 met behulp van deze donaties gekocht.

Hoe betalen jullie de operationele kosten van het Toekomstfonds?

We zijn een non-profit, dus we hoeven geen winst te maken. De kosten om dit platform draaiende te houden, dekken we uit een bijdrage van 10% van de jaarlijkse rente. Bijvoorbeeld bij een rente van 9%, krijgen wij 0,9%. Bij 2%: 0,2%. Onze bijdrage is met opzet een percentage van de rente op donaties, en niet van de donaties zelf. Op deze manier krijgen wij alleen geld als de goede doelen geld krijgen.

Wat gebeurt er als het Toekomstfonds ophoudt te bestaan?

Om te beginnen: het is de specifieke intentie van het Toekomstfonds om altijd te blijven bestaan, zodat goede doelen voordeel zullen kunnen blijven halen uit je donatie.

Echter, als het Toekomstfonds toch (om welke reden dan ook) ophoudt te bestaan, dan wordt je belegging omgezet in geld en wordt het geld overgemaakt naar je goede doel.

Wie heeft geholpen bij het opzetten van het Toekomstfonds?

Zie hier voor een lijst van onze samenwerkingspartners en organisaties die het Toekomstfonds mede mogelijk hebben gemaakt.