Het Toekomstfonds is een project van de Goede Toekomst stichting. Hieronder kun je meer lezen over de visie, missie, doelen en projecten van de stichting.

Visie

Onze visie is dat iedereen kan leven op een gezonde planeet, met bloeiende culturen en ecosystemen. Een wereld vol kansen voor iedereen, waar iedereen de vrijheid heeft om te beslissen hoe ze hun eigen leven willen leiden.

Missie

Er zijn zoveel geweldige organisaties die werken aan een gezondere planeet, die mensen ondersteunen, cultuur of kunst bevorderen, of die opkomen voor dieren en ecosystemen. Onze missie is om deze organisaties te helpen om hun goede werk in de toekomst voort te zetten. Hiernaast helpen we donoren en consumenten deze organisaties te steunen.

Doelen

Om deze missie te bereiken, werken we naar de volgende doelen:

  1. Geven van informatie aan donateurs, consumenten en professionals over goede doelen en ethische, duurzame en sociale ondernemingen.
  2. Geven van informatie aan donateurs, consumenten en professionals over ethisch, duurzaam en sociaal investeren en beleggen.
  3. ’s Werelds geïnvesteerde gelden laten verschuiven naar goede doelen en ethische, duurzame en sociale ondernemingen.
  4. Goede doelen helpen een goede toekomst voor zichzelf te creëren, zodat ze hun werk kunnen voortzetten en uitbreiden.
  5. Donateurs, consumenten en professionals helpen bij het vinden van hun favoriete goede doelen en ethische, duurzame en sociale ondernemingen, en in het steunen van, kopen van, en investeren in deze organisaties.

Projecten

Om deze doelen te bereiken, werken we aan de volgende projecten:

  • De ‘Steun de Toekomst Database’: een openbaar toegankelijk overzicht van ethische, duurzame en maatschappelijk betrokken organisaties en van goede doelen.
  • De ‘ethische ETF-vergelijker’: een openbare bron van informatie die een overzicht geeft van ’s werelds meest ethische, openbaar verhandelde beleggingsfondsen (ETF’s). Het doel van deze vergelijker is om transparantie te creëren over goede ethische, sociale en duurzame beleggingsmogelijkheden voor beleggers.
  • Het geven van advies aan goede doelen en ethische bedrijven over investeringsbeleid en -beslissingen (bijvoorbeeld voor het beheren van reserves).
  • Het geven van advies aan goede doelen over het beheren van legaten.
  • Het ‘Toekomstfonds’: een spaar- en investeringsmechanisme dat donateurs in staat stelt om te sparen of te investeren voor hun favoriete organisaties in de ‘Steun de Toekomst Database’ (zie hieronder). Er wordt geïnvesteerd in de best scorende fondsen uit de ‘ethische ETF-vergelijker’.