De oprichter van het Toekomstfonds is Rik Viergever. Rik is een maatschappelijk ondernemer. Dit betekent dat hij projecten start en ondersteunt waarvan hij denkt dat ze een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij of de wereld.

Je kan meer lezen over hoe Rik tot het idee van het Toekomstfonds kwam en hoe het allemaal is begonnen in de Veelgestelde Vragen. Meer informatie over Rik kun je vinden op LinkedIn en Socialhome.

Foto Rik Viergever
Rik Viergever
Foto Joost Morsink
Joost Morsink

Joost is de IT-directeur bij het Toekomstfonds. Hij werkt samen met Rik om een robuste en transparante IT-infrastructuur op te zetten voor het Toekomstfonds. Joost heeft meer dan 20 jaar ervaring als programmeur en IT-manager.

Meer informatie over Joost kun je vinden op LinkedIn.

Naast Joost en Rik helpen er nog meer mensen bij het opzetten van het Toekomstfonds:

  • Bob Kijl helpt het Toekomstfonds met het transparant rapporteren over haar financiën. Bob heeft carrière gemaakt als accountant en is tegenwoordig controller bij een zorg-organisatie.
  • Carly Heemstra helpt het Toekomstfonds op het gebied van design en de marketing. Ze vindt het leuk dat het Toekomstfonds een initiatief is om de wereld te verbeteren en dat ze met haar kennis het fonds kan helpen dat doel te bereiken.

Het Toekomstfonds werkt ook samen met de Hogeschool Utrecht. Studenten van de Hogeschool voeren diverse projecten uit bij het Toekomstfonds, bijvoorbeeld op het gebeid van communicatie en IT.